Servicii Investigaţii paraclinice

investigatii paraclinice

În cadrul serviciilor de investigaţii paraclinice intră Audiograma; Ecografie: Ecografie abdominală, Ecografie tiroidiană, Ecografie mamară, Ecografie testiculară, Ecografie Doppler vasculară, Ecografie articulară, Ecocardiografie adulţi, Ecocardiografie copii, Ecografie ginecologică transabdominală, Ecografie endovaginală (transvaginală); Electrocardiograma; Hidrosonografie, Monitorizare Holter; Puncţie tiroidiană.

AUDIOGRAMA este rezultatul unui test de auz, înregistrare grafică care indică capacitatea auditivă a unei persoane, a intensităţii şi frecvenţei sunetelor recepţionate. Acest test este efectuat cu ajutorul unui aparat numit audiometru.

Dr. SANDU ANA-MARIA - Orar consultaţii


ECOGRAFIA este o metodă modernă de diagnosticare prin ultrasunete, eficienţă, neivazivă, lipsită de efecte secundare, ce a revoluţionat imagistica medicală şi a adus un plus de certitudine în punerea unui diagnostic; asigură o bună evaluare a stării de sănătate a organelor interne în care nu se află aer (ficat, rinichi, splină, vezică urinară, ovare, prostată, inimă), fiind una din principalele posibilităţi de diagnosticare.
Principalele avantaje ale ecografiei: este o metodă ieftină, motiv pentru care poate fi folosită în screeningul multor afecţiuni; este nedureroasă, este o metodă neinvazivă, nu este iradiantă, este o metoda rapidă, examenul ecografic durează 20 şi 30 de minute.

ECOGRAFIE ABDOMINALĂ este utilă pentru examinarea organelor din abdomen şi pelvis. Aproape orice organ abdominal sau pelvin poate beneficia de o examinare ecografica constand în observarea formei, dimensiunilor, structurii, raporturilor cu organele din jur. Pentru vizualizarea organelor pelvine (uter, ovare) este important ca examinarea să se facă cu vezica urinară plină. Acest fapt permite o mai buna penetrare a ultrasunetelor precum şi ridicarea intestinului subtire şi obţinerea unor imagini mai clare. O altă recomandare ar fi să nu se mănânce cu aproximativ şase ore înaintea ecografiei pentru a nu produce dilatarea intestinului sau gaze în colon, care pot impiedica vizualizarea corectă a unor organe.
Dr. ENIU FLAVIA - Orar consultaţii
Dr. MÂRZA SMARANDA - Orar consultaţii  

ECOGRAFIA TIROIDIANĂ este investigaţia cea mai folosită pentru explorarea glandei tiroide. Evaluează forma, dimensiunile, structura, conturul, vascularizaţia glandei tiroide, precum şi a ganglionilor limfatici cervicali şi a stucturilor învecinate. Tiroiditele, guşa, formaţiunile nodulare sau chistice, fac parte din patologiile diagnosticate cu ajutorul ecografiei tiroidiene.

Dr. FISCUTEAN OANA - Orar consultaţii


ECOGRAFIA MAMARĂ este metoda non-invazivă de elecţie pentru investigarea mamara la femeile tinere - înaintea vârstei de 40 ani - precum şi un examen complementar mamografiei, pentru diagnosticarea bolilor inflamatorii sau tumorale (chistice sau nodulare) ale glandei mamare şi a eventualilor ganglioni axilari.
Dr. ENIU FLAVIA Orar consultaţii
Dr. MÂRZA SMARANDA Orar consultaţii
ECOGRAFIA TESTICULARĂ este o metodă imagistică prin care se poate determina mărimea testiculelor, vascularizaţia, dar şi existenţa unor eventuale chisturi, formaţiuni tumorale, varicocele în diferite stadii. Datorită faptului că poate vizualiza apariţia şi dezvoltarea unor formaţiuni tumorale, specialiştii recomandă efectuarea de rutină a unor astfel de investigaţii.
Dr. ENIU FLAVIA - Orar consultaţii
Dr. MÂRZA SMARANDA - Orar consultaţii

ECOGRAFIA DOPPLER VASCULARĂ este un tip mai special de ecografie care aduce informaţii despre fluxul sanguin la nivelul vaselor venoase sau arteriale şi evidenţierea tulburărilor circulatorii la nivelul acestora. Se foloseşte la diagnosticul trombozelor, ocluziilor, stenozelor vasculare (îngustarea vaselor), anevrismelor (dilataţii ale arterelor).
Dr. ENIU FLAVIA - Orar consultaţii

ECOGRAFIA ARTICULARA şi de părti moi este metoda de evaluare a rupturilor musculare parţiale sau totale, a modificărilor de menisc ale genunchiului (leziunitraumatice sau degenerative), a miozitelor sau fibrozelor, a colecţiilor intraarticulare, a calcifierilor peri sau intraarticulare, a formaţiunilor chistice periarticulare precum şi a tumorilor musculo-scheletale şi aprecierea Doppler color a vascularizaţiilor diferitelor formaţiuni tumorale sau inflamatorii.
Dr. ENIU FLAVIA  - Orar consultaţii


ECOGRAFIA GINECOLOGICA TRANSABDOMINALA este metoda folosită atât în obstetrică, pentru monitorizarea pe tot parcursul sarcinii e evoluţiei fetale (estimarea vârstei gestaţionale, identificarea malformaţiilor, evidenţierea placentei, a lichidului amniotic, a poziţiei fătului) cât şi în ginecologie, acolo unde ne oferă posibilitatea de a examina ovarele, uterul , cavitatea peritoneala şi nu în ultimul rând vezica urinară, putând fi diagnosticate multiple afecţiuni de la binecunoscutele chisturi ovariene la fibroame uterine, la colecţii lichidiene pelviene şi tumori ale sferei uro-genitale dar şi ale organelor de vecinătate (colon sigmoid, rect).

Dr.COLT RAMONA - Orar consultaţii


ECOGRAFIA ENDOVAGINALĂ (TRANSVAGINALĂ) este investigaţia imagistică ce constă în introducerea unei sonde în vagin pentru cercetarea mai amanunţită a organelor genitale interne, putându-se observa eventualele formaţiuni tumorale pelvine, sângerări ginecologice de etiologie neprecizată sau cheaguri de sânge, sau confirmarea unei sarcini incipiente. Nu este dureroasă, pacientele având senzaţia unui mic disconfort trecător.

Dr.COLŢ RAMONA - Orar consultaţii


ELECTROCARDIOGRAMA (ECG, EKG) reprezintă înregistrarea grafică a variaţiilor de potenţial electric de la suprafaţa corpului generate de activitatea ritmică a miocardului.
HIDROSONOGRAFIE

PUNCTIE TIROIDIANĂ

Dr. VALEA ANA - Orar consultaţii

 

Înscrie-te la Newsletter

Nume:
Email:

Conectează-te cu noi

 

    twitter terramed     facebook terra med   

Galerie Foto